FITBOKS

FITBOKS kot smo ga poimenovali je v svetu trenutno ena izmed najbolj priljubljenih rekreacij tako pri ženskah kot pri moških. Treningi so izjemno naporni, zahtevni a maksimalno učinkoviti.

Kljub intenzivnosti same vadbe je vadba primerna za vsakogar, kajti vsak posameznik trenira po svojih zmogljivostih. Za samo vadbo ni potrebno predznanje, predhodna telesna pripravljenost, uspeh same vadbe pa je zagotovljen. Treningi  pod strokovnim nadzorom  so  kljub intenzivnosti  zasnovani premišljeno, s poudarkom na pravilni izvedbi, kajti le tako lahko dosežemo pravilne učinke vadbe posameznika in mu le tako lahko zagotovimo prijetno počutje med in po sami vadbi.

FITBOKS vadba vključuje tehniko boksa ter intervalno vadbo (HIIT) z lastno težo, ter pripomočki kot so medicinke, palice, uteži, elastični trakovi…, vaje gibljivosti, ravnotežja in raztezanja. Intervalni trening pomeni ponavljajoče izvajanje visoko intenzivnih vaj v določenem časovnem obdobju, ki mu sledi čas zadostnega počitka. Vaje znotraj intervalov so različne in se periodično ponavljajo med samo vadbo.  Takšna vadba temelji na znanstvenih spoznanjih hitrega  izboljšanja telesne pripravljenosti v najkrajšem možnem času in tako presega vse meje aerobno nizko intervalnih treningov.

fitboks[/fusion_text][/one_full]