OD 05.09.2016 VPSUJEMO NOVE ČLANE!

OD 05.09.2016 VPSUJEMO NOVE ČLANE! ZA LAŽJO ODLOČITEV SE NAM PRIDRUŽITE NA BREZPLAČNEM

TRENINGU. S SEBOJ PRINESITE LE ŠPORTNO OPREMO, ŠPORTNE COPATE IN PLASTENKO VODE.

REKREATIVNI BOKS«

 

Boks ima dolgo zgodovino in tudi v sedanjem času vse bolj pridobiva na popularnosti. Boks je lahko vsekakor življenjska pot, ali pa samo lekcija, s katero zrasteš in rasteš. Treba ga je preizkusiti, si nadeti rokavice in narediti prvi trening. Na začetku seveda traja nekaj časa, da se naučiš osnov tehnike, ampak, ko to osvojiš, je boks prava poezija.

Boks je lahko vsekakor življenjska pot, ali pa samo lekcija, s katero zrasteš in rasteš.

Osnove pri boksu so zelo pomembne zato je potrebno zgraditi trdne in prave temelje. Boks kot plemenita veščina, ponuja neskončne možnosti za izpopolnjevanje svojega telesa in uma. Treningi pri nas potekajo pod vodstvom trenerjev, ki po šolskem programu izpopolnjujemo svoje varovance in udeležence treningov.

Ko se osvoji določene tehnike, ki se izvajajo v parih, se naprej boksarsko znanje izpopolnjuje na boksarskih rekvizitih.

Vreče so odlične priprave za izboljšanje moči, vzdržljivosti in kondicije, po mnenju trenerjev je to najboljša kardio vadba.. Vreče so torej nepogrešljiv rekvizit na treningih, niso pa edini.

Naslednji nepogrešljiv del treninga je tudi kolebnica s katero izboljšujemo prožnost in odzivnost nog. Gibanje se gradi korak po korak kajti noge imajo pomembno vlogo pri boksu. S kolebnico zgradimo tudi dobro kondicijo, ki vsekakor pozitivno vpliva na naše počutje.

Pri boksu ne gre samo za potenje in izgubljanje kalorij, gre za nekaj več. Gre za sproščanje stresa, gre intelektualni spopad na fizični ravni. Gre za preizkus svojih fizičnih zmožnosti preživetja. Primeren je za vsakogar, pravo šolo boksa starost vadečega ne omejuje. Boks je igra in preko igre se lahko resnično vsak vključi k boksarskih treningom.

Vabljeni vsi, ki se želite preizkusiti v tej plemeniti športni disciplini!

 

BOKS ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE

 

Začelo se je novo šolsko leto in otroci skupaj z svojimi starši izbirajo šport, ki bo zapolnil dan. Je morda vaš otrok izrazil željo trenirati boks? Pustite otroku, da sanja svoje sanje, ne odločajte se vi in ga usmerjajte drugam.

Korak bliže svojim sanjam bo, če ga boste podprli in mu omogočili, da se preizkusi v tej borilni veščini.

Boks ima dve plati, ena je tekmovalni boks, druga pa rekreativni. Ker se vse več mladih (otrok in mladostnikov) navdušuje nad to športno disciplino bomo poskušali strniti, kaj otrok in mladostnik pridobi, če začne trenirati rekreativni boks.

Veliko staršev še vedno razmišlja, da svojega otroka oziroma mladostnika pa nikakor nebi vpisali na boks, saj boks velja za grob šport.

Osnove dobre in kvalitetne šole boksa gredo skozi igro.Igra, se izvaja s kontrolo, kjer otroke učimo kontrole samega sebe in spoštovanja do nasprotnika. Igra se začne že pri ogrevanju na začetku treninga. Gimnastične vaje so osnova za dobro koordiniranje telesa in te vaje se izvajajo na vsakem treningu. Boksarski trening je lahko več kot zabaven. Še preden si otroci nadenejo rokavice, se poigrajo s svojo senco, v smislu shadow boksa.

Shadow boks ali šado je osnovna boksarska vaja s katero se preko sproščenih gibov po zraku učimo pravilnih udarcev. Otrok s pomočjo te vaje spoznava osnovne gibe, premike ter osnovno motoriko boksanja.

Zaradi same pestrosti treninga se dodaja tudi druge boksarske rekvizite. Boksarska vreča je rekvizit, kjer otrok že razvija osvojen gib v smeri moči, preciznosti in tehnike. Hkrati se pri vseh teh vajah krepi telo in sprošča negativno energijo, ki se je lahko čez dan kar nekaj nabere.

Na rekreativni bazi izvajamo sparinge, torej borbe, ki so kontrolirane. Mladostnik se pri teh borbah nauči sproščenega tehničnega udarjanja, ki je usmerjen v dotikalni boks. Hkrati se uči tudi kontroliranja navalov jeze ali agresivnega pristopa pri reševanju izzida borbe.

Ozavešča se, kje je meja, in s pomočjo boksa se hitro umiri in razsodno in bistro boksa. Pri nas imamo jasno začrtano mejo med tehničnim boksom in boksom, kjer se brezglavo mlati. Poskrbimo za varno okolje, kjer se lahko vsak spopada in sooča s strahom.

Boks se ne imenuje po naključju plemenita disciplina . Boks ima globino, ki se nikoli ne konča. S pomočjo boksa se mladostnik lažje in bolje poveže s seboj kar posledično pripomore k zdravim, kvalitetnim in boljšim odnosom z vso okolico.


KONDICIJSKI BOKS ZA ŽENSKE

 

V kolikor niste za ples ,aerobiko, pilates, jogo ampak vas privlačijo borilne veščine in trdi kondicijski treningi, potem smo mi pravi naslov za vas. Program, ki vam ga namenjamo vključuje visoko intenzivne intervalne treninge, trening boksa na vrečah in fokusih.

Z našim programom boste pripeljale svoje telo na visok kondicijski nivo, povečale mišični tonus ter okrepile svoje telo tako fizično kot psihično.

Program je namenjen ženskam vseh starostnih skupin. Za začetek potrebujete le voljo, osnovno športno opremo in plastenko vode.

Za lažjo odločitev, vam nudimo en brezplačen trening zato se nam pridružite že ta ponedeljek in postanite del naše ekipe.